Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zou ergens in Nederland een stukje grond kunnen kopen. Het landje bestaat uit vier kavels. Twee langwerpige kavels, samen groot genoeg om er een bescheiden woninkje te bouwen en twee kleinere kavels op de kop van de twee oorspronkelijke kavels. De laatste twee kavels zijn eigenlijk openbare weg, als ik afga op de gegevens van het kadaster. De openbare weg is op de kadaster kaart 8 meter breed getekend. Ik heb aan de makelaar die de grond verkoopt (namens een particuliere eigenaar) gevraagd of ik die twee kleine kavels.ook buiten de koop kan laten. Hij houdt vol dat ik de grond voor het huisje alleen kan overnemen als ik die twee stukjes openbare weg ook aankoop. Dit lijkt me een recept voor ellende, maar het is een prachtig landje
Ik ben bang dat de eigenaar van de grond met de verkoop van die piepkleine kavels een belang dient dat nog niet het mijne is. Ik weet niet wat voor belangen hier aan de orde zijn, ik weet alleen dat ik dat grote landje heel graag zou willen hebben.
Hoe kom ik hier uit?

De twee kavels openbare weg behoeft u niet te kopen. Echter, zou ik u wel willen adviseren om dit wél et doen en een notariele akte van erfdienstbaarheid bij de notaris te laten neerleggen, zodat u altijd het recht in handen heeft over uw eigendom.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag