Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


onze buurman heeft een oude schuur staan tegen de perceelgrens met onze grond.
In de notariële aankoopakte van onze woning staat geschreven dat : de dakdrup van de schuur van de buurman mag blijven vallen zoals dit vandaag geschiedt. Bij verbouwen of herbouwen van onze woning wijzigt de erfdienstbaarheid van het druppen maar moeten wij het water afleiden naar de riolering.
Onze woning is nu afgebroken en de buurman is akkoord om afstand te doen van deze erfdienstbaarheid en het regenwater van zijn schuur zelf af te leiden zodat wij tot op de perceelgrens kunnen bouwen.
Bestaat hiervoor een document die ik de buurman kan laten ondertekenen om dit rechtgeldig te maken want nu is dit enkel mondeling overeen gekomen?

Het is gebruikelijk dat het doen van afstand van erfdienstbaarheid via de notaris gebeurt. Immers, deze kan dit dan inschrijven bij het kadaster om derden ervan op de hoogte te stellen als bv de woning ooit wordt verkocht. Ik raad u aan dit aldus via de notaris te doen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor jullie snelle reactie.
Ik heb toch nog een vraagje:Hebben jullie een voorbeeld van hoe zo’n document: afstand van erfrecht er zou moeten uitzien?


Ik heb helaas geen voorbeeld tot mijn beschikking. Als u op internet geen geschikte voorbeeld kunt vinden, dan kunt u zich wenden tot een van de notariskantoren die wel eens bereid is om een voorbeeld te verstrekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag