Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


regelmatig krijg ik pakketjes per post toegestuurd. de afzenders laat ik er altijd op zetten; 'NIET BIJ BUREN". Toch vind Postnl het nodig op moment dat ik niet thuis ben deze pakketjes bij de buren te bezorgen. Wat kan ik tegen Postnl ondernemen zodat dit stopt. Uiteraard heb ik al diverse klachten bij Postnl ingediend, maar enige serieuze reactie krijg ik daar niet op.

U moet de Postnl aansprakelijk stellen voor de gevolgschade. op grond van artikel 29 van de Postwet 2009 slechts aansprakelijk kan zijn voor ontstane schade indien dit is te wijten aan een doen of nalaten welke gericht is op het veroorzaken van de schade dan wel met de wetenschap dat de schade zeer waarschijnlijk uit het doen of nalaten zou voortvloeien

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb artikel 29 nagekeken maar ik ben de ontvanger en niet de verzender van het postpakket.

Artikel 29 1. Een verlener van de universele postdienst is voor schade als gevolg van verlies, beschadiging of vertraagde aflevering van binnenlandse poststukken slechts aansprakelijk indien door de afzender gebruik wordt gemaakt van een wijze van vervoer waarbij een poststuk volgens daartoe in de algemene voorwaarden van het postvervoerbedrijf te stellen regels wordt geregistreerd. 2. De aansprakelijkheid bedoeld in het eerste lid bestaat niet indien de schade uitsluitend het gevolg is van een of meer van de volgende omstandigheden: a. de aard of een gebrek van het vervoerde zelf; b. onvoldoende verpakking van het vervoerde door een ander dan een verlener van de universele postdienst of diens ondergeschikten; c. een oorzaak die aan de afzender kan worden toegerekend; d. een oorlogshandeling of een gewapend conflict; e. aanhouding op last van daartoe bevoegd gezag. 3. Vorderingen kunnen slechts worden ingediend door de afzender. Indien de schade is geleden door een ander dan de afzender, is de afzender van rechtswege bevoegd ten behoeve van die ander, hetzij op eigen naam hetzij als diens vertegenwoordiger, de vordering in te stellen. 4. Bij algemene maatregel van bestuur worden bedragen vastgesteld waarboven de aansprakelijkheid, bedoeld in het eerste lid, zich niet uitstrekt, waarbij de hoogte van de afzonderlijke bedragen kan worden bepaald naar gelang van onder meer de soorten van registratie alsmede naar gelang van de aard en de waarde van een poststuk. 5. Een verlener van de universele postdienst kan zich niet beroepen op een uit de voorgaande leden van dit artikel voortvloeiende uitsluiting of beperking van zijn aansprakelijkheid voor zover de schade is ontstaan uit zijn eigen handelen of nalaten, geschied hetzij met het opzet die schade te veroorzaken, hetzij roekeloos en met de wetenschap dat die schade er waarschijnlijk uit zou voortvloeien. 6. Ter zake van het postvervoer van of naar gebieden buiten Nederland is een verlener van de universele postdienst slechts aansprakelijk overeenkomstig de bepalingen van de akten van de Wereldpostunie dan wel andere voor Nederland bindende verdragen of besluiten van volkenrechtelijke organisaties. 7. Nietig is ieder beding, waarbij van dit artikel wordt afgeweken.


Dat u de ontvanger bent is mij duidelijk, vandaar dat Post.nl aansprakelijk is voor de afdracht van de post, verwijzend naar art. 29 van de Postwet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag