Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Dag,

Sinds ruim ander half jaar worden mijn gewerkte uren uitbetaald met weekend- en nachttoeslag. Dit komt door een wijziging in het personeelsrooster. Hierdoor zijn er vaste maandelijkse roosters ontstaan, waardoor ik vast op weekenden en nachten werk. Echter is het werken van de uren in de nachten voor mij niet mogelijk. In overleg met de operationeel leidinggevende, wordt er geen wijziging aan het rooster aangebracht, maar dien ik zelf de uren in die graag zou willen werken. Het rooster is gekoppeld aan een salarissysteem. Ik krijg dus mijn onregelmatigheidstoeslag uitbetaald, terwijl ik deze onregelmatige uren niet werk. In ruil hiervoor heb ik geen beroep gedaan op het krijgen van meer contracturen. Ik werkte al lange tijd meer uren dan in het contract staat, waardoor ik recht zou hebben op deze uren.

Nu is het zo dat er mogelijk betaald gaat worden volgens de daadwerkelijk gewerkte uren en niet volgens de ingeroosterde uren. Er is een mondelinge afspraak gemaakt en op basis van het salaris wat ik altijd kreeg heb ik mijn leven ingericht. Kan dit zomaar aangepast worden? Wordt dit salaris iet standaard een arbeidsvoorwaarden na enige tijd?

Lastig. In principe is wat in uw contract staat bindend. Het is niet uitgesloten dat u alsnog een beroep kunt doen op de gemiddeld gewerkte uren.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag