Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Begin februari hebben wij onze bank verkocht via marktplaats voor €200. Afgesproken dat de bank kan worden opgehaald zodra onze nieuwe wordt geleverd (verwachting rond 10 maart) en om een aanbetaling van €50 gevraagd. Dit was akkoord en aanbetaling is gedaan.

Op 13 februari vraagt de koper of de levertijd al bekend is.

Op 14 februari geven wij aan dat dit nog niet bekend is en wij laten weten wanneer wij het wel weten.

Op 19 februari is de levertijd bekend en melden wij aan de koper dat de levertijd de eerste week van april is. Met de opmerking : "hopelijk is dat ok, we maken tzt een afspraak over het ophalen".

Hierop is geen reactie gekomen.

Op 28 maart (ander halve maand later) geeft de koper aan dat het te lang duurt van de koop af ziet en de aanbetaling terug wil omdat zij inmiddels een andere bank heeft gekocht. Zij geeft aan dat ze niet akkoord is gegaan met de leverdatum van begin april en dat zij daardoor recht heeft om de aanbetaling terug te krijgen.

Zijn wij verplicht de aanbetaling terug te storten?

In beginsel geldt koop is koop en kunt u er niet zomaar van af. Het hangt er vanaf welke afspraken er gemaakt zijn en/of de koper heeft laten blijken dat hij akkoord gaat met de leveringstermijn. In dit geval kunt u opgeworpen krijgen dat de koper uw email niet heeft ontvangen, zodat u dit dient te bewijzen. Ook de verwachting dat de bank rond 10maart geleverd zou worden, kan ook in uw nadeel werken. Om nu een rechtszaak hiervan te maken gaat te ver. U dient een afweging te maken of u verdere stappen wenst te nemen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag