Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een aanbetaling gedaan voor 2 katten ( 1 kitten en 1 poes) nu wil ik graag weten of ik recht heb om deze terug te krijgen.
In januari gingen we voor de eerste keer langs bij de fokster. De kittens waren wat ziekjes maar de fokster vertelde dat ze aan de antibiotica waren en ze snel weer beter zouden zijn. Hierna hebben we de aanbetaling gedaan voor de katten.
Een maand later bleek de kitten nog steeds niet beter. Het bleek om een herpesvirus te gaan. De 3 antibioticakuren hielpen niet volledig. Ze is toen overgestapt naar een homeopaat. Deze beweert dat de homeopathische middelen de cellen van het virus kapot maakt en de ziekte dus verwijderd.
Na wat research op internet zijn we er achter gekomen dat het om de niesziekte gaat veroorzaakt door het herpesvirus. Omdat we graag een betrouwbare mening hierover wilde hebben we contact gehad met een reguliere dierenarts. Deze vertelde ons dat het herpesvirus niet kapot gemaakt kan worden en de kast deze altijd zal hebben. Wanneer de weerstand van de kat minder wordt komen de symptomen naar boven. En als je pech heb blijft de kat altijd niezen. Hij zei ook dat we daar beter niet aan kunnen beginnen.
Maar aanleiding hiervan hebben we bij de fokster de kitten geannuleerd, natuurlijk de reden vermeld.
Zij zei terug dat ze er van overtuigd is dat de kitten helemaal beter wordt. En dat we de poes ook niet meer mochten.
28maart niesde de kitten nog steeds.
Kunnen wij ons geld terug eisen?

Uiteraard, kunt u uw geld terug eisen. U heeft uw nazorg en onderzoeksplicht ruimschoots overtroffen. De verkoper heeft u niet de volledige waarheid verteld omdat deze wellicht op de hoogte was van het probleem met de diertjes. De verkoper had éérst onderzoek moeten laten naar de diertjes voordat ze verkocht zouden worden en dat heeft de verkoper niet gedaan.

U kunt dus uw aanbetaling terug eisen.

Beoordeel dit antwoord:

De gekochte zaak is behept met een last of gebrek dat er niet op had mogen zitten, zoals de wet de zegt. Daarom mag u de koop of aanbetaling terugeisen nu herstel niet mogelijk zal zijn volgens de dierenarts. De verkoper moet bewijzen dar de kat gezond is. ( non conformiteit 7:17BW)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag