Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beste,

mijn broer heeft afgelopen donderdag een éénzijdig ongeval gehad met een boom. Na dit ongeval is het doorgereden waar hij in het centrum nadat hij zijn auto had geparkeerd door de politie is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit de daar afgenomen alcoholtest kwam een waarde van 1015 ugl. Als gevolg een rijontzegging van 13 uur en een ingevorderd rijbewijs. Tevens een dagvaarding dat hij zich 12 juli in Roermond voor deze tenlastelegging, rijden onder invloed, moet verantwoorden.

Ik heb hierover de volgende vragen:
- in de brief staat dat hij binnen 8 dagen een verweerbrief kan schrijven. Heeft dit überhaupt zin en zo ja wat zou daar dan in moeten staan
- wat zijn de acties die hij nu het beste kan nemen
- kan iemand iets zeggen over strafmaat / ontzegging / boetes verwachten zoals deze mogelijk door de rechtbank opgelegd zullen gaan worden
- de politie heeft in de brief die hij heeft meegekregen geen melding gemaakt van de boom en het doorrijden na de aanrijding. Kan hem dit nu alsnog (achteraf) worden aangerekend?

Ik zie en reactie met grote interesse tegemoet

Een zeer bezorgde broer

Als er geen kennis bij de politie aanwezig is van de aanrijding tegen de boom dán zal dit ook niet in het proces verbaal staan. Mocht deze informatie als nog boven water komen dan zal dit worden meegenomen in de strafmaatregel.

Als u voor de eerste 'gepakt' wordt dan zal u direct een educatieve maatregel krijgen van drie dagen bij het CBR langs te komen voor een cursus rijden onder invloed. Daarnaast een fikse boete en/of in uiterste geval een rijontzegging met inname rijbewijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag