Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,
Ook wij hebben een offerte voor zonnepanelen aangevraagd, tenminste dat dachten we.
De verkoper die bij ons thuis was heeft ons een papier laten ondertekenen wat achteraf volgens hen een voorlopig koopcontract was. we hebben zeker 3 keer gevraagd of dit vrijblijvend was en kregen hierop steeds een positief antwoord.
Na 4 dagen hebben we via de mail om de algemene voorwaarden gevraagd en die ook gekregen. Maar we zouden eerst proberen om via een duurzaamheidslening een bedrag te krijgen en dat kon 6 tot 8 weken duren. Dan is de termijn van 14 dagen bedenktijd al voorbij. Wat kunnen we doen? We willen niet meer met dit bedrijf verder.
Alvast dank voor uw antwoord.

Als u niet zeker weet of u de lening kunt krijgen althans deze moet aanvragen en laten goedkeuren, dan lijkt het mij raadzaam om gebruik te maken van de 14 bedenktijd en u goed te laten informeren over de panelen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben bang dat mijn verhaal helaas niet helemaal duidelijk is, de 14 dagen bedenktijd zijn al voorbij.

We hebben de algemene voorwaarden gekregen 4 dagen nadat we onze handtekening gezet hebben op het formulier. De aanbieder gaf aan dat hij een handtekening nodig had om een offerte uit te kunnen brengen en heeft hierbij nooit gesproken over een zogenaamde koopovereenkomst. Op het formulier wat wij hebben ondertekend wordt ook niet gesproken over een koopovereenkomst noch over een offerte, er staat zelfs geen titel boven. Het is alleen een invulformulier waaronder onze handtekeningen staan. Op dit formulier stond dat wij de order binnen 14 dagen konden annuleren. Dit hebben wij nagevraagd op de avond zelf, omdat wij 6 - 8 weken nodig hadden om de financiering te controleren bij de bank. Hierbij werd aangegeven dat we op deze 14 dagen niet hoefden te letten, omdat het toch om een offerte ging.

Na een aantal dagen hebben wij een orderbevestiging ontvangen via de mail. Uiteraard waren wij in de veronderstelling dat het nog steeds ging om een offerte, waarvoor wij de financiering nog moesten controleren en dat dit slechts een bevestiging was van de gemaakte offerte. Op deze orderbevestiging hebben wij nooit een akkoord gegeven.

Na 8 weken hebben wij laten weten geen gebruik te gaan maken van de offerte, zoals afgesproken op de avond zelf. Een aantal uren later kregen wij direct een mail met daarin de informatie dat wij een koopovereenkomst hadden getekend. Iets waar wij dus geen weet van hebben gehad, al die tijd zijn wij in de veronderstelling geweest dat het ging om een offerte. Op de avond zelf met de aanbieder is ook alleen maar gesproken over een offerte en nooit over een koopovereenkomst.

Het bijzondere, meneer heeft ons ook meermaals aangegeven dat wij op geen enkele manier ergens aan vast zouden zitten. Hier zijn ook getuigen bij aanwezig geweest dat hij dit heeft gezegd. Hierdoor hebben wij in goed vertrouwen een handtekening gezet, om een offerte te kunnen ontvangen nadat wij meerdere keren hadden gevraagd of de 14 dagen termijn ook voor ons gold. De aanbieder heeft meerdere keren bevestigd dat dit voor ons niet van toepassing was i.v.m. de financiën die nog moesten worden aangevraagd.

Als laatste hebben wij vandaag contact gehad met de aanbieder en heeft hij ons telefonisch verteld dat wij onder de koopovereenkomst uit kunnen komen als wij minimaal 2 kredietverstrekkers hebben geraadpleegd die ons geen krediet verstrekken, echter staat dit nergens in de algemene voorwaarden, de 'koopovereenkomst/offerte' of de orderbevestiging per mail. Ook is dit ons op de bewuste avond nooit verteld.

Wij hebben sterk het gevoel dat ons onvolledige en onjuiste informatie is gegeven op de avond dat wij een gesprek hebben gehad met de aanbieder.

Graag uw advies.


De algemene voorwaarden hadden bij ondertekening toegewezen moeten worden of naar worden verwezen. Door middel van misbruik van de omstandigheden heeft men u een overeenkomst laten tekenen. Deze overeenkomst is getekend zonder een daarvoor bestemde wil. U kunt ten alle tijden éénzijdig de overeenkomst verbreken. Een gericht schrijven van een jurist kan hier kracht bij zetten.

Beoordeel dit antwoord:

Het lijkt er sterk op dat u onder valse voorwendselen een koopovereenkomst bent aangegaan die u niet zou zijn aangegaan als u de juiste feiten kende. Het gaat immers om een offerte met een geldigheidsdatum die pas bij acceptatie kan leiden tot een koopovereenkomst en waarvoor geen handtekening gezet hoeft te worden. Er is sprake van misleiding die tot gevolg heeft dat u de overeenkomst kunt laten vernietigen en zelfs tot op zekere hoogte ook sprake is van dwaling. U kunt de koop zelf vernietigen maar de praktijk leert dat tussenkomst van een jurist de zaak vlot kan trekken. Neemt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij op voor meer info of hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag