Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


We hebben een woonboot waarvan we een deel willen verhuren. Een deel is appartement, met eigen voordeur. We hebben zelf ca 2/3 van het woonoppervlak. Mijn vraag is of we 1/3 van onze woonboot op deze manier mogen verhuren. En wat de consequenties zijn. We snappen in ieder geval dat we over het verhuurde deel geen aftrek van de betreffende deel van de hypotheekrente mogen toepassen.

Kijkt u eerst maar even of het bestemmingsplan ( indien de woonboot daarin is opgenomen) verhuur toestaat, en hoeveel huishoudens er op de plek mogen wonen. Dan moet u ook specifiek kijken naar het contract van verhuur ligplaats, immers wie onderhuurt huurt ook een stukje water. Dan heeft u toestemming nodig van uw bank of de pandhouder, tot slot geldt het reguliere huurrecht voor woonboten niet en dat is een groot voordeel.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank, Monique. Nemen we op met de architect. We vroegen ons sowieso af of je op een adres een woning met twee voordeuren mag hebben. Die ieder leiden tot een apart woondeel. Het zou namelijk ook een appartement voor onze ouders kunnen worden.


Ik heb zelf ervaring met woonboten en wonen erop en regelgeving.. In het geval bijvoorbeeld van huur van de ligplaats van domeinen Noord Holland is splitsing en onderhuur verboden, gemeenten verbieden het ook.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag