Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb recentelijk een fiets gekocht op de website fietsenwinkel.nl Deze fiets was een zogenoemd tweedekansje wat inhield dat er een krasje op de bagagedrager zat en de fets daardoor was afgeprijsd. Ik heb via email een bevestiging van mijn bestelling ontvangen, een week later alles netjes betaald en een bevestiging van mijn betaling ontvangen en de dag erna een bevestiging ontvangen dat mijn fiets de dag erna geleverd zou worden. Op dezelfde dag dat ik het afleverbewijs heb ontvangen wordt ik het smiddags gebeld door fietsenwinkel.nl met de mededeling dat zij een fout hebben gemaakt en mijn fiets is niet meer leverbaar. Of ik even op de website een nieuwe fiets wilde uitzoeken MAAR wel voor dezelfde prijs of anders het verschil in prijs bijbetalen. Daar mijn oorspronkelijk uitgezochte fiets scherp was afgeprijsd (1445 euro) is er op de website geen fiets te vinden die aan dezelfde eisen voldoet als mijn eerder uitgezochte fiets voor dezelfde prijs. De fiets die wel aan al mijn voorwaarde voldoet is 400 euro duurder (totaal 1819euro) en fietsenwinkel wil mij niet tegenmoet komen hierin. Wat zijn mijn rechten in deze daar ik wel bevestiging heb ontvangen dat mijn fiets werd geleverd en er van mijn kant geen fouten zijn gemaakt.

sowieso mag u de bestelling binnen twee weken annuleren zonder opgave van redenen. Dan, men kan niet leveren een soortgelijke fiets voor dezelfde prijs dus dat betekent dat u de overeenkomst mag ontbinden wegens wanprestatie / non conformiteit, artikel 6: 74 7:17 , 21 en 22 e.v BW en uw geld moet binnen 14 dagen terug zijn betaald artikel 6:230r BW.

Beoordeel dit antwoord:

Overigens mag u ook nakoming eisen dat wil zeggen levering van een soortgelijke fiets tegen dezelfde prijsstelling. neemt u daarvoor even contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Dit valt te kwalificeren als 'oneerlijke handelspraktijken'. Door middel van mogelijke misleiding. De verkoper moet u in dezen tegemoet komen en u een redelijk alternatief bieden. Komt u er niet uit met de verkoper dan kan een jurist u hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag