Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb met de curator van het faillissement van mijn zwager persoonlijk overleg gehad over de koop van caravan waarvan wij al voor de helft eigenaar waren. De andere helft is van mijn zwager maar aangezien hij persoonlijk aansprakelijk is heeft de curator beslag gelegd en gaat hem dus verkopen. Eerst wilde hij onze rechten, die op papier staan, niet erkennen maar later gaf hij aan dat wij voor de helft van de getaxeerde waarde de caravan konden kopen.
Wij hebben met hem in een persoonlijk onderhoud afgesproken dat dat 7500 euro zou zijn. Hij zou een overeenkomst maken. Die hebben wij gekregen en nu berekent hij opeens BTW over dat bedrag terwijl hij daarover in het persoonlijke gesprek niets heeft gezegd. Wij hebben daarom ook bezwaar gemaakt bij de curator. Er is ook zoiets als opgewekt vertrouwen lijkt mij.

Vraag is: er is ooit bij de aanschaf BTW voor deze caravan betaald. Kan hij dat nu weer van ons vragen c.q. mag hij dat weer bij ons in rekening brengen? Wij zijn particulieren en geen bedrijf dus kunnen de BTW niet terugvragen aan de fiscus. Dat hij dat bij verkoop aan een bedrijf zou doen kan ik nog wel begrijpen maar niet aan een privépersoon.
Ik dacht dat er maar één keer BTW over iets hoeft te worden betaald of niet?
Graag uw visie op deze zaak.

Bij de eerste aanschaf van de caravan is er btw betaald die als ondernemer moet worden afgedragen en als privépersoon niet. Het is toegestaan om bij verkoop door de curator btw in rekening te brengen. Dit heeft niets te doen met het feit dat er al eerder ooit btw is berekend.
U kunt wel aan de curator aangeven dat er nooit is gerept over btw en dat u er niet van uit bent gegaan in de hoop dat de officiële aankoopprijs wordt verlaagd waar alsnog de btw over zal moeten worden berekend.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag