Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo ik heb een vraag heb woensdag 28 maart een pup gereserveerd 3 wkn oud toen voor een bedrag van € 2500 heb die dag € 500 moeten aanbetalen heb geen koopcontract getekend nog gezien ook geen kwitantie gehad alleen een a4 papier waar op staat dat ik een aanbetaling heb gedaan niet ondertekend niks..
Nu kan ik wegens omstandigheden de pup niet nemen 1 week later pup 4 wkn oud nu weigeren hun mijn aanbetaling terug te geven mag dit zo maar ?
Zij hebben nog alle tijd om de pup te verkopen daar zij pas 4 wkn is.
Wat kan of moet ik nu doen ???
€ 500 is namelijk veel geld
Graag u reaktie

Een aanbetaling is doorgaans bedoeld ter zekerheid van afname. Echter een pup kan opnieuw worden verkocht zodat de andere partij verrijkt wordt door de aanbetaling. Dat is niet de bedoeling. De aanbetaling kan wel dienen om extra kosten in verband met het niet afnemen van de pup te dekken zoals extra advertentiekosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja dus zij kan zomaar mijn aanbetaling achterhouden wat kan of moet ik nu doen om toch mijn aanbetaling terug te krijgen snap het niet helemmaal eerlijk gezegd


Stellen in een aangetekende brief dat u weliswaar de koop heeft geannuleerd maar dat u niet gehouden bent schade te vergoeden die niet daadwerkelijk bestaat omdat verkoper de pup opnieuw kan verkopen. Alleen werkelijke schade moet vergoed worden, verkoper dient te bewijzen dat de pup niet verkocht kan worden .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag