Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn contract liep eind februari dit jaar af. Ik heb mijn contract en cao doorgelezen er zit geen opzegtermijn aan. Dit was mijn 2de contract van 7 maand.

Mijn werkgever kwam met een contract die 3 maand geldig is, maar vanaf januari. Dus januari, februari en maart. Om dus eigenlijk die opzegtermijn te hebben.

Ik zou ook het contract zo moeten tekenen alsof dit al in december of in januari is gebeurd (dit contract kreeg ik 1 week voordat ik wegging).

Zelf heb ik over dit contact een naar gevoel bij en dit niet getekend. Dit betekend dat ik dus een maand onverzekerd heb gewerkt.

Nu wil ik een uitkering aanvragen.. maar ik weet ik niet of ik het contract wel moet tekenen, verzwijgen, enz... Ik wil natuurlijk eel in aanmerking komen ervoor.

Een werknemer die zijn arbeidsovereenkomst wil opzeggen zal meestal een opzegtermijn van een (1) maand in acht moeten nemen. Dit is namelijk de wettelijke opzegtermijn voor een werknemer, ongeacht de lengte van het dienstverband.


Toch is het mogelijk dat een werknemer aan een langere opzegtermijn gebonden is. In een arbeidsovereenkomst of een eventuele CAO kan namelijk afgeweken zijn van deze wettelijke opzegtermijn

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag