Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 14 maanden in dienst bij een supermarkt en ik heb daar op dit moment een contract lopen tot januari 2019. (11 maanden contract) (35u/week)

Het CAO is een VGL Levensmiddelen CAO.

Ik heb een nieuwe baan aangeboden gekregen en ik kan hier op 14 april 2018 beginnen.
Op 29 maart j.l heb ik mondeling aan mijn baas verteld dat ik ontslag neem per 14 april. Op 30 maart nog via de e-mail naar afdeling P&O.

Nu zit ik met het volgende;

er wordt mij verteld dat de huidige opzegtermijn per loonperiode is (per 4 weken). Mijn laatste loon ontving ik op 20 maart j.l.
Volgens hun berekeningen moet ik dus tot 21 mei 2018 doorwerken. Klopt dit?

In het wetboek vind ik meerdere periodes van één maand opzegtermijn. Op dit moment (tot 21 mei) is het volgens mijn werkgever 7 weken.

Ik wil erg graag 14 april beginnen bij mijn nieuwe baan, maar op dit moment merk ik dat het allemaal erg lastig begint te worden.

Een werknemer die zijn arbeidsovereenkomst wil opzeggen zal meestal een opzegtermijn van één maand in acht moeten nemen. Dit is namelijk de wettelijke opzegtermijn voor een werknemer, ongeacht de lengte van het dienstverband.

Toch is het mogelijk dat een werknemer aan een langere opzegtermijn gebonden is. In een arbeidsovereenkomst of een eventuele CAO kan namelijk afgeweken zijn van deze wettelijke opzegtermijn

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag