Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben onlangs overgeplaatst naar een ander filiaal. I heb hiermee ingestemd omdat er een promotie aan vastzat. Nu echter hoor ik, van iemand die het kan weten vanwege zijn functie, dat dit filiaal binnen enkele maanden gaat sluiten.
Ik ben bang dat dit gevolgen gaat hebben voor mijn dienstverband. Kan dit zomaar en heeft een vermoeden dat dit al bekend was ten tijde van de overplaatsing enige relevantie?

Een wrange situatie, overgeplaatst worden naar een filiaal om vervolgens te horen te krijgen dat deze gaat sluiten nadat de overplaatsing definitief is. Op basis van bovenstaande zie ik goede gronden voor verweer als de werkgever gaat proberen u te ontslaan.
Gezien uw situatie ten opzichte van anderen, adviseer ik u om in een persoonlijk gesprek met de manager helderheid te vragen over uw positie. Het is niet aan te raden om uw situatie bespreekbaar te maken in een algemene bijeenkomst met anderen erbij.

Geef aan dat u - gezien de omstandigheden- toch niet overgeplaatst wenst te worden en aanspraak maakt op uw eigen plek bij filiaal a. Dat er al een ander is aangenomen, is het probleem van de werkgever en deze dient dat ook op te lossen. Mocht de manager hier negatief op regeren, laat dit dan weten, dan kan ik u verder adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank....zeker ook voor de wel zeer snelle reactie op de vrijdagavond. Ik heb maandagochtend een gesprek met de rayonmanager. We wachten af....


Dat is goed om te horen. Ik zou het op prijs stellen als u liet weten hoe het is afgelopen. Mocht u er niet uit komen dan verneem ik dat graag van u.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt en ik laat het u weten.


Reactie van de vraagsteller

Goedenavond,
Goed gesprek gehad en de intentie is er om mij in dezelfde functie aan te houden. Ik heb verzocht een en ander op papier te krijgen. Mondelinge toezegging is weinig waard. Later deze week meer.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag