Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede......,

Ik ben werkzaam in de horeca en momenteel werk ik 4 dagen per week als Food & Beverage Supervisor. Nu wil ik 3 dagen per week gaan werken en is de vraag of de werkgever dan het recht heeft om me terug te zetten in functie ?
En wanneer dit het geval is, wat heeft dat voor invloed op mijn salaris? Minder werken = minder verdienen, dat is logisch, maar als een werkgever die keuze maakt, heeft deze dan ook het recht om het uurloon aan te passen?

Alvast bedankt voor de eventuele moeite en
met de vriendelijke groet,

Bas

Neen, u zult in delfde functie blijven werken conform uw arbeidsovereenkomst. Uiteraard, zal het salaris minder worden, máár zal niet worden aangepast. Tenzij, u een andere arbeidsovereenkomst zou krijgen met aanpassingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie, excuses voor de vertraging van mijn kant. Als nu blijkt dat de werkgever met een nieuwe arbeidsovereenkomst komt en mij terug zet in functie, moet ik dan ook akkoord gaan met een salarisverlaging?
Wetende dat er op later tijdstip toch weer een beroep wordt gedaan op mijn leidinggevende kwaliteten


Neen, dat hoeft u niet te accepteren. De werkgever mag u niet eerst degraderen en dán vervolgens wéér dezelfde werkzaamheden laten uitvoeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag