Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij willen graag onze garage boeien schilderen, maar aan de achterzijde is dit niet mogelijk omdat de carport van de buurvrouw er bijna aan vast zit. Hiermee ontstaat er een situatie waarbij ik geen goed onderhoud kan plegen aan mijn eigendom. De carport is zeer oud en daarmee is het ook lastig om het uit elkaar te halen zonder dat er dingen kapot gaan. Dat was voor de buurvrouw reden om niet mee te willen werken aan het creëren van een situatie waarin we dit onderhoud wel zouden kunnen doen. Mijn vraag is wat in deze situatie mijn rechten zijn en de rechten van de buurvrouw.

De buurvrouw heeft het recht om te weigeren als dit schade aan haar eigendom oplevert. Echter, had de carport op deze manier nimmer mogen geplaatst worden. Men had destijds 1 meter vanaf de garagebox moeten blijven (ladderrecht). Dus de vraag rijst wie er destijds toestemming heeft gegeven om deze carport op deze manier te bouwen. Of deze is gebouwd zonder overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het duidelijke antwoord. De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk toestemming gegeven voor het op deze manier plaatsen. Wel vraag ik me nog af wat er gaat spelen als onze boeien zo rot raken dat we ze echt 'moeten' vervangen om zelf geen lekkage en dergelijke te krijgen? Dit is namelijk niet mogelijk zonder dat er schade ontstaat aan de carport.


Als u uit noodzaak actie moet ondernemen dán is er een wet die zegt dat u mag handelen uit pure noodzaak. Maar dat is in het geval bij brand, storm, instorting...et cetera.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het duidelijke antwoord. De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk toestemming gegeven voor het op deze manier plaatsen.
Ik ben wel benieuwd of het volledig rot zijn van de boeien ook onder pure noodzaak valt?


Dit kán gekwalificeerd worden onder de noemer 'noodzaak'. Máár het gaat hier om regelend recht. Wat inhoud dat u in overleg met de buren zal moeten treden voor een oplossing. Als het u schikt kán ik een bemiddelingspoging voor u aangaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag