Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen,

Ik ga zeer binnenkort samenwonen met mijn vriendin. Zij verhuist vanuit een andere gemeente naar de gemeente waar ik al ingeschreven sta. Zij moet zich thuis uitschrijven vanwege de financiƫle situatie van haar moeder; als mijn vriendin daar blijft ingeschreven moet ze een groot gedeelte van haar salaris iedere maand inleveren.

Wij zullen een appartement in een woonhuis huren. Particulier. Een contract voor een jaar, met mogelijke verlenging van nogmaals een jaar. Het is dus een appartement zonder eigen adres.

Wij willen graag mijn vriendin inschrijven bij mijn ouders. Ik blijf daar dan ook ingeschreven. Het adres van mijn schoonmoeder verandert naar een eenpersoonshuishouden en dat van mijn ouders blijft gewoon een meerpersoonshuishouden. Het adres waar wij echt naartoe verhuizen blijft een meerpersoonshuishouden.

Zijn er mogelijke gevolgen aan deze oplossing? We kunnen ons namelijk voorlopig niet op het adres inschrijven waar wij gaan huren. Na verloop van tijd zal dit waarschijnlijk wel mogelijk worden (verhuurder is in traject met gemeente).

Als een en ander een 'tijdelijk' traject is, zal dit geen probleem opleveren. Mocht deze situatie langer gaan duren dan 2 maal 3 maanden, dan kunt daar grote problemen mee krijgen. Onder andere met subsidies en toeslagen. Volgens wetgeving bent u verplicht zich in te schrijven op het adres waar u daadwerkelijk verblijft.

Mocht het traject van de verhuurder stranden, dan heeft u wel een groot probleem en bent straks uw huurgelden kwijt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag