Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een moeder van 3 kleine kinderen leeftijd van 9 maanden en 2 van 2 jaar.
En getrouwd.
Op dit moment heb ik een baan maar ga met wederzegging de contract beƫindigen met mijn werkgever omdat er teveel problemen op het werk zijn, en ik geestelijk en lichaamelijk niet meer weet hoe ik het gezinsleven en werk kan combineren. we hebben nu ook een bijstand
Als aanvulling omdat mijn man nog geen baan heeft.
Maar kan de gemeente ook mij verplichten tot het zoeken naar een baan, wand ik wil gewoon zelf voor me kinderen zorgen en man wilt geholpen worden aan een baan. Omdat de 3 kinderen een grote zorg is wat hij niet aan kan.
Of heb je een solicitatie stop als moeder zijnde tot een bepaalde leeftijd van de kinderen.
Hoop dat me vraag een beetje duidelijk is.

Het erom wat de leeftijden zijn van de kinderen. De sollicitatie stop is niet meer actief sinds 2015. Door uw geestelijke problemen zal u in een reintegratie project terecht komen, middels spoor I

Beoordeel dit antwoord:

Op grond van artikel 9a PaticipatieWet (PW) kunt u ontheffing van de sollicitatieverplichting vragen. U heeft daar recht op. De gemeente kan wel andere re-integratieverplichtingen opleggen (art. 9 PW). Zoals scholing. Daarvan kunt u geen ontheffing krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Art. 9a ParticipatieWet is voor ALLEENSTAANDE ouders met kinderen, wat in deze casus niet aan de orde is. Jammer, dat dit over het hoofd wordt gezien. Zodoende zult u gewoon in een re-integratieproject belanden met alle zorg en hulp voor uw psychische problematiek.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag