Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik ben werkzaam bij een bedrijf wat spareribs bezorgd in Woerden als bezorger. Helaas heeft mijn werkgever (filiaalmanager) 100,- euro van mijn loonstrook afgetrokken voor het rijden van autoschade. Deze heb ik niet gereden, of in ieder geval niet bewust. Het is namelijk een klein schrammetje. Ook is er een collega bij betrokken, maar die laat ik hier buiten.

Mijn werkgever zegt dat hij deze 100,- euro ingehouden heeft voor het eigen risico. Nu heb ik zelf opgezocht op het internet of hij dit wel kan doen. Ik heb echter gevonden dat hij dit niet kan doen tenzij dit anders vermeld staat in het contract. Ik mijn contract staat

"Wanneer de werknemer gebruik maakt van een voertuig van de werkgever geldt een eigen risico van 250,- euro bij schade welke ontstaan is door de werknemer bij roekeloos rijgedrag, zware nalatigheid en/of schuldschade."

Hier is geen sprake van. Mijn conclusie hieruit is dan ook dat ik naar mijn idee wél recht heb op die 100,- euro. Klopt dit? Of zie ik toch iets over het hoofd.

Zelf heb ik al een gesprek gehad met mijn werkgever, maar deze reageerde erg kinderachtig en wilde uiteraard het geld niet terug geven.
Wat kan ik het beste doen?

Met vriendelijke groeten,

De werkgever heeft zich te houden aan de contractuele afspraken die er tussen u beiden zijn gemaakt. Zodoende mag de werkgever u géén kosten in rekening brengen. Temeer het ook zo is dat het niet bewezen is dat u de veroorzaker bent van het schadegeval.

Dat kan het inspectierapport van de bedrijfswagens concluderen. Als men een wagenpark binnen het bedrijf heeft moet er een inspectierapport zijn die de gebruikers vóór dat deze de auto gaat gebruiken invult en schade registreert.

Beoordeel dit antwoord:

Als u tijdens werktijd schade hebt gereden dan dient uw werkgever voor deze schade op te draaien, tenzij er sprake is van opzet maar dat is niet het geval. Het eigen risico mag hij ook niet aan u doorberekenen. Ik raad u aan uw werkgever schriftelijk erop te wijzen. Mocht hij toch volhouden, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag