Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Door een fusie heb ik samen met een collega een hogere functieschaal gekregen. Dit hebben wij eind november 2017 te horen gekregen. De functie beschrijving en functieschaal waardering zouden vanaf 01-01-2015 met terugwerkende kracht betaald worden. Er is eind november 2017 gezegd dat uitbetalen met terugwerkende kracht wel een aantal maanden zou gaan duren maar van af 01-01-2018 zou het salaris wel al op de hogere functieschaal uitgekeerd worden. Dit is tot op heden niet gebeurd. Bij navraag krijg ik van HR te horen dat men eerst bedrijfsbreed alle bezwaarschriften ten gevolge van functie veranderingen wil afhandelen alvorens de juiste salarissen te gaan uitkeren, maar ook dat komt met terugwerkende kracht wel goed.
Nu is mijn vraag of dit mag?
Ik werk in een heel groot bedrijf en weet dat het om veel bezwaarschriften gaat, dus dat gaat dan nog heel lang duren om volgens de juiste functieschaal mijn salaris te ontvangen.
Is het niet zo, dat als door directie en HR erkend is dat de functieschaal omhoog gaat, en dit ook al mondeling is toe gezegd, zij dit in orde moeten maken en niet op de lange baan mogen schuiven omdat men ook andere zaken wil afhandelen die buiten mij om gaan?

In afwachting van een reactie

Dat is juist. Het bedrijf moet de gemaakte afspraken nakomen en zo spoedig mogelijk het juiste salaris uitbetalen als dit bekend is. Er mag niet in strijd worden gehandeld met de redelijkheid en goed werkgeverschap. U kunt schriftelijk het bedrijf hierop wijzen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag