Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Een vriendin van mij woont in Gent, in Vlaanderen. Ikzelf ben een Utrechter.

Onlangs vroeg vriendin A. mij of ik haar aan CBD-olie kon helpen, tegen de pijn aan haar nek en schouders. In dit middel zit cannabis, dat in Nederland legaal is maar niet in België. Zij kan het dus niet zomaar zelf bestellen.

Ze vroeg mij of ik het voor haar wil kopen en met de post naar haar op wil sturen. Ik heb mijn twijfels of dit wel legaal is.

Anders wil ik het ook wel kopen en daarna bij haar op bezoek komen, en het dus met de trein meenemen van Utrecht naar Gent.

Alleen, ik wil niet dat ik straks een strafblad krijg met daar 'drugssmokkel' op, terwijl ik alleen een vriendin wil helpen aan iets dat in Nederland volledig legaal is.

Zou het legaal mogelijk zijn om het met de post op te sturen vanuit Nederland naar België? Of met de trein mee te nemen? Gewoon een kleine hoeveelheid, een klein flesje dat niet groter is dan een medicijnflesje.

Als het écht niet anders kan, kan ik haar ook nog vragen om naar Nederland te komen en het zelf te kopen. Maar door haar problemen met vermoeidheid en overprikkeling is reizen voor mij makkelijker dan voor haar. Daarom zou het ideaal zijn als ik het met de post mee kan sturen of bij haar langs kan komen. In hoeverre is dit legaal?

Wanneer u de CBD-olie per post zou versturen of persoonlijk wil brengen dan hoeft dit niet tot grote problemen te leiden. De wietolie staat niet op de opiumlijst en is derhalve niet strafbaar om te bezitten of te vervoeren binnen de Schengenlanden. Vooral als het ook nog eens voorgeschreven of geadviseerd is door een arts. Twijfelt u eraan, dan kunt u het flesje bewaren in uw toilettas bv.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag