Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Anderhalf jaar geleden heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd. Eerst heb ik geprobeerd via fysiotherapie de knie sterk genoeg te maken om geen last meer te hebben maar dat was niet genoeg. Naar aanleiding hiervan heb ik besloten( in overleg met de orthopeed en fysiotherapeut) een voorste kruisband reconstructie te laten uitvoeren.

Mijn werkgever stelt nu dat ik opzettelijk ziek ga zijn en dat ik daardoor verlofdagen moet opnemen voor het herstel van de operatie. Wel stelt hij voor dat we de niet gewerkte dagen/uren 50/50 delen.

Klopt het dat ik voor het herstel van deze operatie zelf verlofdagen moet opnemen en is hij coulant naar mij toe als we de niet gewerkte tijd delen?

Alvast bedankt!

Uw werkgever mag uw ziekte niet beoordelen. Dat dient de bedrijfsarts te doen. Op grond van zijn bevindingen adviseert hij de werkgever en stelt ook de eventuele re-integratie voor. Zelf verlofdagen opnemen is niet aan te raden. Ik adviseer u om bij de bedrijfsarts te melden.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, ziek = ziek. De oorzaak van de ziekte is niet relevant. Wanneer u niet kunt werken heeft u recht op doorbetaling van het loon (minimaal 70%). Of u wel/niet kunt werken bepaalt de bedrijfsarts, niet de werkgever.

Het voorstel van de werkgever is niet redelijk en lijkt mij in strijd met de wet. Ik adviseer u dan ook niet akkoord te gaan met zijn voorstel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag