Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een tijdelijke aanstelling bij de Gemeente Breda tot 16 mei 2018. De afgelopen weken is mij meerdere keren verteld dat men mij wil houden maar dat een vaste aanstelling niet mogelijk zou zijn. Er is nog niet gezegd dat het sowieso stopt na de einddatum maar dat men naar andere opties kijkt. Een verlenging (tijdelijk) is niet meer mogelijk ivm mijn arbeidsverleden bij deze Gemeente. Nu is het zo dat men geen duidelijkheid kan geven maar er worden wel afspraken in mijn agenda doorgepland na 16 mei 2018.
Wat betekent dit voor mijn rechtspositie?

U kunt niet sowieso uitgaan van een verlenging van de arbeidsovereenkomst als er nog steeds afspraken na ontslagdatum worden gepland. Het is dus nog mogelijk dat u wordt ontslagen. Wel dient de werkgever een aanzegtermijn te hanteren van 5 weken die nu bijna verstreken is. Is deze termijn niet of niet juist aangezegd dan wordt uw arbeidsovereenkomst beëindigd 5 weken na de correcte aanzegging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het betreft een tijdelijke aanstelling als ambtenaar. Volgens mij hebben we dan niet te maken met een wettelijke aamzegtermijn. Of vergis ik me.
Is het wel mogelijk voor de Gemeente om mijn aanstelling niet te verlengen maar mij als zzp-er in dezelfde functie aan te nemen?


Het gaat inderdaad niet om de wettelijke aanzegtermijn zoals in het bedrijfsleven maar soms is in de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden bepaald dat er een "aanzegging" gedaan dient te worden. Ik raad u aan dit eerst te checken.
De Gemeente kan in overleg met u bepalen om u als ZZPér aan te nemen, maar dan moeten er wel duidelijke afspraken gemaakt worden over het dienstverband. Het kan immers gaan om een fictieve dienstbetrekking of gezien worden als een verlenging van het bestaande contract.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag