Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezers,

Ik heb besloten om binnenkort mijn vaste contract op te zeggen bij mijn huidige werkgever.

Echter ben ik nu achtergekomen dat al mijn overwerkuren (meer dan 152 uur per 4weken) als normale uurloon zijn uitbetaalt, dus 100% volgens de loonstrook.
Volgens de CAO moet de werkgever 50% overwerktoeslag betalen over de gewerkte overwerkuren. Ik neem aan dat dat dan 150% moet zijn.

Mijn werkgever is het hiermee niet eens en wenst dat ik hier niet meer mee moet komen. Ik had dit maar eerder moeten aankaarten bij hem. Ik ben sinds 07-2015 werkzaam bij betreffende werkgever.

Ben ik inderdaad te laat om dit aan te kaarten? Heb ik nog wel recht op de overwerktoeslag? Alvast bedankt.

U kunt tot 5 jaar terugvorderen. Als u recht hebt op de overwerktoeslag dan dient uw werkgever deze toeslag nog uit te betalen. Ik raad u aan hier schriftelijk melding van te maken. Mocht de werkgever nog steeds weigeren dan kunt u een loonvorderingsprocedure opstarten. Als u wilt kan ik u daarin bijstaan.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u een brief te sturen (bewaar kopie) of 2-mail. Maakt aanspraak op de wettelijke verhoging (50%) en wettelijke rente (2%). Betaalt de werkgever dan nog niet, dan moet u procederen. U mag dat zelf doen, maar meestal is dat niet verstandig..

De wettelijke verjaringstermijn is 05 jaar. U bent dus niet te laat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie snelle reacties! Ik zal hier erachteraan gaan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag