Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Vorige week woensdag ben ik vals beschuldigd van een diefstal op werk. Ik werd tijdens mijn werkdag apart genomen door de twee eigenaren waarbij er werd gezegd dat ze te horen hebben gekregen dat ik iets zou hebben gestolen en of ik met bonnetje kan aantonen of dat niet zo is. Zo niet dan zou het einde verhaal zijn. Vervolgens werd ik weer aan het werk gezet. Na een paar uur was ik zo overstuur dat ik zelf nog een keer met 1 van de eigenaren in gesprek ben gegaan waarbij ik aangaf dat ik niks had gestolen. Hierop zei hij dat ze het op deze manier moesten aanpakken om te 'testen' hoe ik zou reageren en op basis hier van konden concluderen of ik schuldig was of niet. Hij zei dat ik nu duidelijk niet schuldig was. Ik heb nog een paar uur doorgewerkt. De volgende dag op werk heb ik in de ochtend nogmaals een gesprek gehad met diezelfde eigenaar en mijn manager waarbij er nogmaals werd aangegeven dat de kous af was, ik niet schuldig werd bevonden. Ik heb die dag en die dag erna nog gewerkt.

Helaas heb ik mij daarna moeten ziekmelden voor onbepaalde tijd vanwege een op komende burn out. Ik was al een tijdje aan het struggelen privé (waar mijn manager van op de hoogte was)en op werk was het erg chaotisch door een verbouwing die erg rommelig werd aangepakt. Met deze valse beschuldiging erbij werd het me allemaal te veel. Ik loop bij een therapeut en die adviseerde mij om rust te nemen omdat het anders de verkeerde kant op zou gaan. Daarbij is het goed om te vermelden dat ik die week ervoor een nieuwe baan had gevonden en hiervoor al mijn contract officieel had opgezegd waar door de eigenaar al akkoord op was gegeven.

Ik heb toen vervolgens de eigenaren en mijn manager te kennen gegeven dat ik mij helaas moest ziek melden voor onbepaalde tijd, dat ik hiervoor in behandeling ben en dat ik indien nodig opgeroepen kan worden bij een bedrijfsarts.
De dag na deze ziekmelding kreeg van de andere eigenaar van het bedrijf een mail dat ik mij alsnog onschuldig diende te bewijzen van de diefstal en mij twee keuzes gaf: of ik werd ontslagen op staande voet en er zou aangifte worden gedaan bij de politie. Of ik nam per direct zelf ontslag. Met een ultimatum die nu inmiddels verstreken is.

Wat kan ik hier mee?

Bij voorbaar dank!

MVG

Wanneer u niets gestolen heeft, dan moet u nooit akkoord gaan met een regeling.

Druk uitoefenen tijdens ziekte is verboden.

De werkgever moet aantonen dat u gestolen heeft. U hoeft niet uw onschuld te bewijzen.

Ga zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag