Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorig jaar een boek geschreven. illustraties van dat boek zijn gedoneerd en alleen te gebruiken voor mijn boek. Rechten zijn behouden door de kunstenaar.
Via de gemeente participeerde ik aan een project .
Ik zou een banner cadeau krijgen, maar moest wat foto's toesturen. dat heb ik gedaan. Overigens werd een van mijn foto's ook gebruikt voor een banner van de gemeente.
Toen de kunstenares dit gedeeld zag via FB zei ze dat daar rechten op staan van haar en dit niet de bedoeling is. Wat ik uiteraard begrijp.

Nu heeft ze de gemeente een factuur gestuurd voor het gebruik van de banner. De projectleider heeft mij boos gemaild met de aankondiging dat de gemeente dit niet gaat betalen. Voor mij de vraag: wie is in dit geval verantwoordelijk? Ik omdat ik de foto heb geleverd of de gemeente die mij niet heeft gevraagd of de foto's van mij zijn?

Ik heb er eerlijk gezegd gewoon niet bij stilgestaan. Ook voel ik me schuldig t.o.v. de kunstenares, maar tegelijkertijd, iemand hoort toch de vraag te stellen: zijn de illustraties van jou. ?

U heeft daar wel een punt. Echter, heeft u zich wel aan de regels gehouden en de gemeente had dit moeten navragen. Door samenloop van omstandigheden is dit waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wie moe nu de factuur betalen van de kunstenares? Ik of de Gemeente?


De Gemeente. U heeft voldaan aan uw plicht. De Gemeente had vragen moeten stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag