Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben te horen gekregen dat als de erfgrens in de lengterichting midden in een sloot ligt, beide eigenaren de volle breedte mogen GEBRUIKEN. En dat daar ook het gemaakte terras met beschoeiing hier onder valt die een paar vierkante meter over de erfgrens ligt. Wij wilde dat de buurman zijn steiger/ terras zou afbreken of die meters kopen. Volgens mij valt dit niet onder gebruik lijkt mij. Bovendien is er ook water gedempt zonder vergunning. Bizar toch?

U als eigenaren mag de sloot beide 'gebruiken' u mag daar niet op of aan/tegen bouwen. Mocht hier wel op gebouwd zijn, middels toestemming, dan bent u beide eigenaar van het gebouwde.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké bedankt. Jammer, Ik had niet verwacht dat je dan iets als een terras mag bouwen. Je verwacht bij gebruik varen, zwemmen en vissen of iets dergelijks.
En dat er dan sloot wordt gedempt? Mag dat dan volgens de wet? Want dit kan alleen met vergunning??


Ik denk zelfs dat u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het bouwen van een terras over een sloot. De sloot is 'eigendom' van de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel. Denk inderdaad dat bij Waternet een vergunning nodig is.
Stel dat ik dit even buiten beschouwing laat.
Wat als een nieuwe eigenaar geen toestemming meer geeft voor 'gebruik' moet het dan verwijderd worden? Want dat is het probleem met een steiger/ terras. Dat is een heel bouwerk op lange palen en kan niet zo verwijderd worden. Vraag me ook echt al hoe dat dan moet en wat daar de regels voor zijn. Groetjes Greta


Reactie van de vraagsteller

Zie hier boven. Ging per abuis dubbel.


Als er destijds toestemming is verleend dan gaat deze over op de nieuwe eigenaar. Ook is het van belang hoelang dit bouwwerk er al staat. In principe bent u beiden 'eigenaar' van het bouwwerk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor het snelle antwoord



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag