Stel vraag

Particulier


Vanwege een hypotheek achterstand waar wij het niet mee eens waren heeft de hypotheekverstrekker een deurwaarder ingeschakeld waar wij alleen een exploot van hebben ontvangen.
Wij hebben met de hypotheekverstrekker een betalingsregeling getroffen. Dit is nadat de deurwaarder een exploot had uitgereikt. Hierop hebben wij gereageerd naar de hypotheekverstrekker en zijn toen na heel veel gesprekken tot een betalingsregeling gekomen. De hypotheekverstrekker heeft dit ook schriftelijk aan ons bevestigd. Wij hebben ons hier aan gehouden en verwachtten dan ook met deze regeling overal vanaf te zijn.

Nu blijkt dus dat er nog een aardig hoog bedrag openstaat aan deurwaarderskosten. Mijn man heeft naar de deurwaarder gebeld voor opheldering en deze krijgt alleen maar te horen betalen of executeren. Dit is niet redelijk. Mijn man heeft aangegeven de kosten te willen betalen wat de deurwaarder gemaakt heeft, en dit is enkel het exploot dus deze kosten zijn wij dan ook bereid te voldoen. Als er ergens een fout is gemaakt door de deurwaarder dan wel door de hypotheekverstrekker hoeven wij daar toch zeker niet voor op te draaien.

Toen we een betalingsregeling hadden afgesproken had de hypotheekverstrekker dit niet moeten accepteren maar ons door moeten verwijzen naar de deurwaarder. Dit is niet het geval geweest waardoor wij het geschil direct met de hypotheekverstrekker opgelost hebben.

De deurwaarder blijft volhouden dat we moeten betalen. Is dit terecht?

In beginsel mag de deurwaarder gemaakte kosten bij u in rekening te brengen daar u in verzuim bent. Is er echter een akkoord bereikt met de hypotheekverstrekker die u had behoren te informeren over de inschakeling van de deurwaarder, dan is het in deze onterecht dat u de volledige kosten nog langer voldoet. Ik raad u aan de deurwaarder schriftelijk te melden dat u het niet eens bent met de kosten en niet geheel zal voldoen. Stuurt u daarbij ook een kopie naar de hypotheekverstrekker.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag