Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Na de aankoop van onze woning hebben wij de meterkast in ons huis verplaatst. Hiervoor ook de elektriciteit en de glasvezelaansluiting laten verleggen door de beheerders. Dit heeft een aardig zakcentje gekost. Deze leidingen zijn vanaf het trottoir naar het huis geschoten, er is niet machinaal gegraven.

Echter hebben wij sinds een jaar veel kast van ontstoppingen. Na wat graven in de tuin blijkt dat een put in de tuin doorboort is met de elektriciteit en glasvezelkabel. Hierbij is een baksteen afgebroken en deze blokkeerde de afvoer. Overigens ligt een deel van de glasvezelkabel zonder mantel door die put.

Deze verstopping heeft ons flink wat extra geld gekost (ontstoppingsdienst etc.). Sta ik in mijn recht om de de desbetreffende netbeheerders (uitvoerders) aansprakelijk te stellen voor denschade aan het riool?

In beginsel kunt u hen aansprakelijk stellen, maar dit hangt af hoe lang geleden de werkzaamheden zijn verricht. Is er schade toestaan door een tekortkoming die de netbeheerders kunnen worden toegerekend dan bestaat er recht op schadevergoeding. U moet dit dan wel kunnen aantonen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag