Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 2 jaar werkzaam voor een park. het eerst jaar heb ik een contract gekregen voor 12 maanden. maar voor het tweede jaar heb ik geen contract gekregen. Ik kan mij herinneren dat mijn werkgever en ik er over gesproken hebben, maar ik heb nooit meer een contract ondertekend en ik heb er ook niet meer over nagedacht.
Nu werk ik bijna een jaar zonder contract en is er sprake dat ik uit dienst moet omdat mijn werkgever geen vaste contracten geeft. Maar Aangezien ik helemaal geen contract heb ondertekend ben ik naar mijn inziens voor onbepaalde tijd in dienst. Mijn werkgever heeft deze maand (April) mij als nog een contract aangeboden voor 11 maand, die ook deze maand nog afloopt.
dit contract heb ik niet getekend. Mijn werkgever zegt mij liever niet te ontslaan omdat ik mijn werk goed uitvoer en erg tevreden is, maar wil ook geen vast contract aanbieden.
Welke rechten heb ik nu?

Wanneer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (stilzwijgend) verlengd wordt ontstaat er een contract voor dezelfde tijd. er is dan ook sprake van 2 contracten van 12 maanden.

Bij een 3e contract ontstaat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Wanneer de werkgever tevreden is moet hij u een contract aanbieden. Wil de werkgever dat niet, dan moet hij minimaal 1 maand voor het einde dat schriftelijk aanzeggen. Doet hij dat niet, dan is hij een schadevergoeding verschuldigd. U moet dat nieuwe contract voor 11 maanden dan ook niet tekenen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag