Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een auto gekocht van 14 jaar oud bij een auto garage.Deze auto is van een oude vrouw geweest en had maar 41.000 km op de teller.
Na 2 maanden bleek er een scheur te zitten in t motorblok.Garage meende dat wij te lang hebben doorgereden met een rood lampje wat brandde op de dashboard. Dit was zeker niet t geval mijn man heeft gelijk olie bijgevuld en de auto aan de kant gezet.
Er moest vervolgens een nieuw motorblok in.
Telefonisch was ons toegezegd dat het binnen de garantie viel maar toen ik de auto op ging halen kreeg ik de factuur van maar liefst 2100€.

Het voelt niet goed kunt u ons adviseren wat te doen.

Los van de garantie, vind ik het merkwaardig dat uw garage aan uw 14 jaar oude auto een reparatie van € 2.100 uitvoert, zonder daarvoor van u uitdrukkelijke opdracht te krijgen.

Van rechtswege mag u van auto van 14 jaar oud niet veel verwachten,ongeacht leeftijd vorige eigenaar en wel zeer lage km.stand. Anderzijds is het zo dat als de scheur in het motorblok al bestond ten tijde van de aankoop, dit niet voor uw risico hoort te komen; het zal voor u echter lastig kunnen zijn om te bewijzen dat de scheur al aanwezig was bij aankoop. U heeft kennelijk 2 maanden probleemloos gereden, terwijl ik inschat dat dit bij een bij aankoop al gescheurd motorblok anders zou zijn geweest.

Ik ga er van uit dat u de rekening al betaald heeft. Teken in ieder geval zo snel mogelijk aangetekend bezwaar aan bij de garage, waarin u aangeeft ten onrechte te hebben betaald aangezien was toegezegd dat onder garantie zou worden afgewikkeld en dat u vindt u recht heeft op terugbetaling van het onverschuldigd betaalde bedrag.
Heeft u een rechtsbijstandverzekering, stel deze dan zo snel mogelijk op de hoogte van deze kwestie.

Tot slot:u spreekt van een garantie. Wat voor soort garantie bedoelt u? Als het gaat om een BOVAG garantie (https://www.bovag.nl/thema-s/de-zekerheid-van-bovag-garantie) dan is er in ieder geval een regeling over hoe het geschil tussen u en de verkopende garage moet worden afgewikkeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de snelle reactie.
We zouden 3 maanden garantie hebben op de auto.
Omdat wij die 2100€ niet in 1x konden betalen heb ik een aanbetaling gedaan van 1000,-€.
De andere 1100€ zou in termijnen van 3x moeten plaatsvinden.Ik heb hier echter niet voor getekend.
Ik ga ermee aan de slag.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag