Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs ben ik voor een hypotheekverzoek naar mijn bank gegaan. Het is voor de aankoop van mijn eerste huis dus voor mij is alles nieuw. Ik heb diverse gesprekken gehad waarbij ik een aanvraag hypotheek verstrekking heb gedaan. Echter, voordat ik hier akkoord voor heb gegeven heb ik aan mijn adviseur SPECIFIEK gevraagd wat er zou gebeuren als de hypotheek niet verstrekt kon worden, ik heb namelijk een 0 uren contract en er was mij in het gesprek al aangegeven dat daar wellicht problemen mee zouden kunnen ontstaan inzake de verstrekking van de hypotheek. Mij werd gemeld dat, mocht de hypotheek NIET verstrekt worden, mij toch een bedrag verschuldigd is van 250 euro voor het werk wat de bank voor mij heeft verricht en de gesprekken die zijn gevoerd. Op mijn vraag waar ik dit kon vinden werd verwezen naar de algemene voorwaarden. U raad het al, ik heb getekend zonder dit specifiek te controleren en ik kreeg vrij snel te horen dat mij geen hypotheek verstrekt kon worden. Echter kreeg ik daarna een rekening voor 2000 (!!) euro voor een aanvraag hypotheek. Ik heb diverse keren naar de bank gebeld mij werd elke keer toegezegd dat ik teruggebeld zou worden door mijn adviseur dit is echter nooit gebeurd, en ondertussen krijg ik herinnering op herinnering voor het betalen van die 2000 euro. Ik heb onder valse voorwendselen getekend want ik heb dit echt specifiek gevraagd en er is dus tegen mij gelogen. Wat kan ik hier nu nog aan doen/ tot wie kan ik mij het beste richten?

Ik begrijp dat u bij uw eigen bank heeft geinformeerd en dat u vervolgens bij uw eigen bank onder de mondelinge toezegging dat een offerte aanvraag bij weigering van een hypotheekaanbod € 250 zou kosten, een offerte heeft gevraagd. Dat is dan de overeenkomst die is gesloten en waartoe u zich heeft verbonden.
Zelfs als het bedrag van € 2.000 daadwerkelijk zou voortvloeien uit de Algemene Voorwaarden, dan lijkt mij dat u hieraan niet gebonden bent. Het bedrag staat in geen verhouding tot de verleende dienst en de desbetreffende algemene voorwaarde is / kan worden vermoed onredelijk bezwarend te zijn.
Maak schriftelijk bezwaar tegen de rekening, geef aan dat waarschijnlijk sprake is van een vergissing en biedt aan tegen algehele kwijting het wel overeengekomen bedrag van € 250 te zullen betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag