Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,

Onze CV ketel had een storing, waarvoor we de hulp inriepen van een installatiebedrijf. Het installatiebedrijf kon vervolgens pas na 3 bezoeken het probleem blijvend oplossen.
De eerste monteur stelde vast dat het ging om een ontstekingsprobleem, dat bleek een tijdelijke oplossing.
Tijdens het tweede bezoek leek de storing te komen door de aansluiting op het niet-geaarde stopcontact. Ik begreep dat dit inderdaad niet zo aangesloten had moeten worden, maar ondanks het niet-geaarde stopcontact heeft de ketel voorgaande jaren geen problemen daardoor gehad. De monteur heeft de installatie doorgemeten, maar door de niet-geaarde draden is de thermostaat doorgebrand (kosten: 300 euro).
Daarna kwam een andere monteur die de installatiehandleiding volgde en vaststelde dat de printplaat de storing moest veroorzaken. Dit bleek ook het geval te zijn, maar nu hebben we alsnog een rekening gekregen van 600 euro (incl. 100 eu coulance).

Ons inziens heeft de eerste monteur verkeerde diagnoses gesteld, het stappenplan uit de handleiding niet gevolgd (wat de tweede monteur wel deed) en daardoor het probleem eerder verergerd dan verholpen. We gingen ervan uit dat hij de juiste kennis en expertise had om een CV ketel te kunnen repareren, anders hadden we dit zelf gedaan. Ons inziens was het vervangen van de printplaat was afdoende geweest om de storing te herstellen. De kosten van het vervangen van de printplaat zijn dus redelijk. Hoe kunnen we met het bedrijf het beste tot een redelijke oplossing komen en op welke juridische gronden kunnen we dit baseren?
Alvast hartelijk dank!

Vriendelijke groeten,
L.

Als door de eerste monteur het probleem erger is geworden door onvakkundige prestatie dan bent u in beginsel niet gehouden om de hoge rekening te voldoen. Zeker nu niet een goede diagnose is gesteld en het probleem is verergerd en u kunt het bedrijf daarom ook schriftelijk hiervan op de hoogte stellen. Het bedrijf zal dan met tegenbewijs moeten komen. Stelt u een redelijke bedrag voor aan kosten.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag