Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Tot kort geleden was ik woonachtig in Eindhoven. Ik deelde daar een appartement met een 'vriendin', wat we huurden van een studenten woonbedrijf. Ik ben van 15 april tot 15 juli in Spanje, waarvoor de 'vriendin' waarmee ik samen woonde graag had dat haar vriend die tijd in kwam wonen. Ik ben daarmee akkoord gegaan en hij zou die tijd mijn huur betalen. Wel zou mijn naam op het contract blijven staan. Deze afspraken zijn echter allemaal mondeling gedaan.

De maand voordat ik ging deelde zij mee dat ze permanent liever met hem zou willen wonen. Ik heb toen toegezegd dat dit prima was, zo lang ze alle kosten die ik heb gemaakt voor het huis terug zou betalen. Ook hier ging zij mondeling weer mee akkoord. Wanneer ik terug zou komen in Nederland zou ik een andere ruimte gaan zoeken en tot die tijd was ik mee huurder van het appartement.

Begin deze maand is er ruzie ontstaan omdat haar vriend mee zou betalen voor de tijd dat hij al ''woonachtend'' was bij ons, maar dit nooit heeft gedaan. Ik heb toen besloten het huis al te verlaten. Ik heb me uitgeschreven op het adres en mijn huisgenoot de kosten laten weten (waarvan ze eerder aangaf deze te vergoeden). Dit is tot op de dag van vandaag niet gebeurd.

Zij wil namelijk dat ik eerst het contract onderteken om mijn huur bij het woonbedrijf op te zeggen, terwijl dit niet de afspraak was. En wanneer ik dit doe, ben ik helemaal mijn rechten over het huis kwijt. Gezien het feit dat mevrouw nu haar afspraken al niet na komt, ben ik bang dat geld nooit meer terug te zien.

Echter krijg ik nu van haar en het woonbedrijf te horen dat ik nog huur moet betalen + één maand opzegtermijn heb. Terwijl de afspraak al stond dat ik voor half april/mei/juni/juli geen huur hoefde te betalen. Dit wil mevrouw van de kosten af halen die ze mij terug moet betalen, waardoor er niet veel meer over blijft.

Hier ga ik niet mee akkoord. Ik heb een whatsapp bericht van haar waarin staat dat zij mij terug zou betalen voordat ik naar Spanje zou vertrekken, en dat er een maand opzegtermijn was maar dit niet erg was en ik er nog kon blijven wonen.

Mijn vraag is of ik het contract toch kan ondertekenen zodat mijn huur bij het woonbedrijf is opgezegd, maar dan wel ál mijn kosten nog bij haar kan verhalen. Dus zonder dat zij daar de huur (voor de maanden waarvan al bekend was dat ik er niet zou wonen) van af haalt.

Met vriendelijke groet,

Ja de contractuele verplichtingen die u heeft jegens uw verhuurder staan los van de afspraken die u met uw huisgenoot heeft gemaakt, echter is dat mondeling gebeurd hetgeen moeilijk bewijsbaar is en dus zal u moeilijkheden ondervinden om betaling af te dwingen.

Het kan anders zijn als de verhuurder wetenschap had en toestemming heeft gegeven voor onderhuur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag