Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik heb een telefoontje van een energie coach... ontvangen of ze voor mij een tarief mochten onderhandelen in een veiling. Daar heb ik toestemming voor gegeven. Het aanbod heb ik ontvangen en hier moest binnen 14 dagen hierop reageren. Dat lukte door ernstige familieomstandigheden pas na 17 dagen. Dat is nu te ;laat volgens ., het kan niet meer ontbonden worden.
Nu heb ik wel tarieven ontvangen (en hierbij ook de hogere tarieven van andere concurende aanbieders) maar er staat ook boven dat het voor 3 jaar vast is. Dit is nooit verteld. Maar ik heb ook nog géén contract en/ of voorwaarden ontvangen.
En ik heb het vermoeden dat deze "onderhandelaar" in dienst is van de winnende energiemaatschappij die deze veiling gewonnen heeft en dus mijn aanbieder zou worden.
Heel vreemd allemaal.
Heeft u een oplossong voor mij? Hoe kan ik van ze af komen? Hartelijke groet

Als u geen schriftelijke overeenkomst hebt ontvangen dan bent u in beginsel niet gehouden aan het contract en kunt u binnen 14 dagen zonder reden van het contract af. U kunt dit de aanbieder schriftelijk/email melden, mits er andere voorwaarden gelden waarmee u akkoord bent gegaan.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voir uw snelle reactie! Dat klopt, maar zoals ik aangaf zijn inmiddels nu 17 dagen verstreken en kan ik er niet meer vanaf ondanks dat ik geen voorwaarden en/of contract in mijn bezit heb. Ik weet dus niet hoe ik het contract voortijdig kan ontbinden en wat de consequenties zijn. Andere aanbieders sturen dat altijd meteen mee met hun aanbod. Ik vertrouw deze partij gewoon niet meer.


Ook al zijn er 17 dagen verstreken, feit is wel dat u schriftelijk het contract had moeten ontvangen. Er is ook sprake van een verlengde bedenktijd nu u niet tijdig bent geïnformeerd over de bedenktijd. U kunt schriftelijk melden dat u van de koop af ziet. U bent dan niet meer gebonden aan het contract.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag