Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een foto toestel van iemand op de grond gelegd, nu blijkt dit kapot te zijn zegt de eigenaar. Tegen die persoon gezegd ik dien het in bij mijn verzekering, hij wil hier niet aan meewerken. Hij vindt het immers vernieling en wil hier aangifte van gaan doen, tenzij ik 3500 euro betaal, want de spullen hebben toen hij deze kocht in 2007, 5000 euro gekost. Een aankoopnota wil hij ook niet overhandigen.

Vraag:
1. heb ik recht op een aankoopnota?
2. moet ik deze man de dagwaarde betalen. Mocht verzekering moeilijk doen. Want hij wil er toch alles aan doen om het op vernieling te laten lijken.
3. Zou deze zaak ooit voorgedragen worden aan de rechtbank. Heb hier namelijk helemaal geen zin.

1. in beginsel dient de schade aangetoond te worden door nota;s of andere bewijzen.
2. Waarschijnlijk zal de dagwaarde betaald moeten worden afhankelijk van de bouwjaar van het toestel.
3. Het kan zijn dat deze zaak voor de rechter kan komen, maar dan dient de eigenaar eerst andere rechtsmaatregelen hebben getroffen.

Ik raad u aan deze zaak toch bij uw verzekering te melden, daar er een dagwaarde betaald zal gaan worden.

Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heel erg bedankt. De lens was van 1996 en de camera van 2007. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin in een rechtszaak. Hij doet er ook alles aan, ook door middel van getuigen om dit op opzet te laten lijken waar hij in eerste instantie het helemaal niet over heeft gehad.


Opzet zal in de praktijk lastig te bewijzen zijn. Wanneer hij toch aanhoudt dan kan een brief van een jurist de zaak wellicht vlot trekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag