Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In 2004 met ex huis gekocht. In 2005 gescheiden. Ex heeft ondanks uitspraak rechter mij niet bevrijd van huis. In 2013 is ex overleden. Ben opnieuw getrouwd op voorwaarde. Bij notaris vastgelegd dat huis buiten huwelijk valt. Huis vorig jaar verkocht helaas restschuld overgehouden. In hoeverre mag de bank ook mijn man zijn inkomen bij aflossing gebruiken. Wonen nu in huurflatje.

Dit is een niet zo makkelijk te beantwoorden vraag, omdat mij niet duidelijk is wat er toen u hertrouwde, in de huwelijkse voorwaarden is bepaald over de hypothecaire geldschuld die u samen met uw ex -echtgenoot nog had aan de bank.

Uw huidige man is geen schuldenaar (dus de bank kan hem persoonlijk niet aanspreken op aflossing van de restschuld), maar ik sluit niet uit dat de schuld wel onderdeel uitmaakt van een beperkte gemeenschap van goederen, waarop de bank verhaal zou kunnen nemen als het misgaat met de aflossingen / rente betalingen.
Verder staat het de bank in beginsel vrij om als het gaat om een (betalings)regeling die u met de bank wilt treffen, rekening te houden met uw gezamenlijke financiele situatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag