Stel vraag

Particulier


Ik heb een rechtszaak m.b.t. een erfrechtskwestie in Montenegro verloren en word nu gevraagd om de kosten van deze zaak te betalen.

Naar mijn idee kon deze zaak de toets van redelijkheid en het Nederlands recht volstrekt niet doorstaan.

Ik heb nadat ik kennis had genomen van deze zaak, direct en via een formeel document aan de voorwaarden van de eisers voldaan, om een slepende juridische kwestie te voorkomen. Dit vond plaats op de ambassade van Montenegro.

Welke mogelijkheden hebben de Montenegrijnse eisers om mij de kosten van deze zaak te laten betalen - en welke rechtsbescherming tegen deze, naar mijn mening frauduleuze, zaak geniet ik als Nederlandse staarsburger.?

U zegt dat u een rechtszaak heeft verloren en daarnaast zegt u dat u via een formeel document aan de voorwaarden van de eisers heeft voldaan. Dat heeft plaats gevonden op de ambassade, dus niet in de rechtbank.

Ik begrijp dat er dus geen gerechtelijke uitspraak is maar dat u met de tegenpartij afspraken hebt gemaakt. Indien u afspraken hebt gemaakt en u deze bent nagekomen, dan bent niets meer verschuldigd.

Alleen als er een gerechtelijke beslissing is van een rechtbank in Montenegro dan kan deze in Nederland worden ten uitvoer gelegd.

Montenegro is geen EU-lidstaat dus het vonnis van een rechtbank in Montenegro moet worden getoetst door de Nederlandse Rechtbank.

Als u dat wilt ben ik bereid om de stukken te bestuderen en u nader inhoudelijk te adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag