Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter (13jr) heeft hoofd- woon en verblijfplaats bij de vader in Oldenzaal.
Sinds 12 februari woont/verblijft ze bij mij met instemming gezinsvoogd (GI Jbov). Een afspraak met de vader om haar op te halen na omgangsweekeinde kwam er niet.
Inmiddels wil mn dochter niet terug naar vader en bij mij blijven wonen.
De GI geeft geen hulp en beantwoord vragen nauwelijks. Ik heb de GI gevraagd de situatie te formaliseren.
Naar school gaan in Oldenzaal gebeurt door mn dochter inmiddels niet meer. Inschrijven bij een school in de buurt lukt nog niet.

Mijn vraag is kan mag ik mijn dochter in schrijven bij de gemeente Wierden?
Dus zelf formaliseren.
Waardoor leefplicht in Wierden en omgeving komt en we daar mee door kunnen pakken. Waardoor ik kinderbijslag kan aanvragen.
Nu betaal ik nog alimentatie aan mn ex voor mn dochter en zoon. Mn zoon woont nog wel bij mn ex.

Helaas kunt u uw dochter niet op eigen initiatief in uw gemeente laten inschrijven.
Indien uw dochter dat wil kan zij zelf een gemotiveerde brief schrijven naar de Kinderrechter en vragen dat ze geen omgang meer hoeft te hebben met haar vader. Deze motivatie moet wel helder worden verwoord en ze moet aan de Kinderrechter goed duidelijk maken waarom ze niet meer naar haar vader wil.
Gelet op het feit dat ze niet meer naar school gaat, althans dat begrijp ik. Ik adviseer u om haar wel naar school te laten gaan. Omdat uw dochter reeds sedert 12 februari bij u woont kunt u de kinderbijslag aanvragen. Ook om deze redenen hoeft u geen alimentatie meer te betalen aan uw ex, immers de kosten voor opvoeding en verzorging komen voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag