Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn man heeft in 2015 een bedrijfsongeval (brand) meegemaakt, waardoor hij in september 2016 uitgevallen is met ptss. Hij heeft hiervoor psychologische behandelingen gehad, welke wij zelf gedeeltelijk hebben betaald en de rest vergoed is door de zorgverzekeraar. Hij heeft vanaf september 2016 t/m januari 2017 in de ziektewet van het bedrijf gezeten.
In januari 2017 verliep het contract en heeft daarna via het UWV zw gekregen. Mijn man heeft nog een dergelijke functie getracht uit te voeren, maar al snel bleek dit niet haalbaar, waarna hij in een kliniek terecht is gekomen, daar is hij van augustus 2017 tot januari 2018 in behandeling geweest.
Tevens slikt mijn man tot op heden medicatie om zichzelf fijn te voelen. (Setraline eerst en nu escitalopram)
Hij heeft inmiddels wel weer werk gevonden en is aan het re-integreren.
Al met al hebben wij hierdoor ruim €6000,- kosten gehad door betalingen aan zorgverzekering voor medicatie en behandeling + misgelopen inkomsten vanwege zw in plaats van normaal functioneren in een bedrijf. Nog te zwijgen over de persoonlijke schade die mijn man heeft opgelopen.
Zouden wij dit alsnog kunnen verhalen bij het bedrijf waarbij mijn man ptss heeft opgelopen?

Mvg,

In beginsel is dit mogelijk. Voor het bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk, tenzij er sprake is van opzet van uw man. U zult dienen aan te tonen welke kosten heeft u gemaakt als u deze wilt claimen. De werkgever is normaal gesproken verzekerd voor dit soort gevallen. Wordt de aansprakelijkheid erkend door diens verzekeraar dan kunt u de redelijke kosten claimen. Ook de juridische kosten waardoor het inschakelen van juridische hulp niets kost. Het lijkt me raadzaam de kwestie persoonlijk te bespreken, zodat ik u gerichter kan adviseren en waar nodig voor uw belangen kan opkomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag