Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ihallo,
ik loop elk jaar te tobben met de vraag og ik nou alimentatie voor mijn mijn of voor mijn ex partner betaal.

ik ben in 2012 gescheiden., mijn ex partner was destijds onvermogend
hij wild , meen ik mij te herinneren, destijds een belachelijk bedrag van mij vragen, maar omdat ik het huis wilde aanhouden en ook de hoofdopvanger was van onze zoon is dat niet door gegaan.
wel omdat ik kostwinner was destijds, moest ik 125 euro per maand aan hem betalen.

elke keer als ik belasting aangifte moet doe raak ik in de war. ik omschrijf het altijd maar bij overboeking als alimentatie voor mijn zoon.

in de beschikking van de rechtbank staat het volgende : ...bepaald dat de vrouw aan de man met ingang van de dag waarop de man de echtelijke woning heeft verlaten als bijdrage in de kosten van de verzorging en opvoeding van de minderjarige, voor wat betreft na heden te verschijnen termijnen telkens bij vooruitbetaling, zal uitkeren 125,- per maand.

in de echtscheidings convenant staat als artikel 2 onder Alimentatie:
punt 1: de vrouw zal ingaande de dag waarop de man de echtelijke woning heeft verlaten aan de man als bijdrage in de kosten van levensonderhoud een alimentatie van 125,0 euro per maand voldoen.
punt 3: Partijen zijn er van op de hoogte dat de alimentatie plicht volgens de wettelijke bepalingen (maximaal) 12 jaar duurt, te rekenen vanaf de dag van de ontbinding van het huwelijk.met dien verstande dat de vrouw tot uiterlijk 3 maanden na ommekomst van de termijn verlenging van deze termijn kan vragen .
in de echtscheiding convenant staat niet benoemd zoals eerder beschreven in de rechterlijke uitspraak.... " als bijdrage in de kosten van de verzorging en opvoeding van de minderjarige"
dit woordelijke verschil zorgt bij aldoor voor verwarring.

maar deze laatste regel over de verlenging aanvraag zal geen sprake van zijn aangezien ik zelf geen alimentatie ontvang en ik niet langer dan nodig wens te betalen. alleen is voor mij dus enerzijds onduidelijk even voor wie ik nu alimentatie betaal ( ik zelf denk voor mijn zoon) en anderzijds hoelang ik moet betalen ( gerekend van 1 jan 2012) ...tot hij 18 of tot hij 21 is ...

wellicht kun u mij helpen met dit kleine hiaatje of moet ik bv de mediator van toen weer bellen?
het komt na al die jaren misschien beetje dom over...
ik weet alleen dat ik hem niet kon onderhouden , dus zijn belachelijke verzoek van destijds dat hij 300 euro van mij wilde is niet gehonoreerd door de mediator..
maar hij was onvermogend en we hebben een minderjarige zoon dus zodoende moest ik alimentatie betalen, maar met het oog op de belasting is mij dus onduidelijk altijd " voor wie" ..

Andere padstelling: mijn ex partner heeft inmiddels via uitzendwerk een baan, onduidelijk uiteraard of er sprake is van vast contract
( als schilder) . ik krijg van alle kanten commentaar dat ik het betalen van alimentatie moet aanvechten nu hij weer een baan heeft ( voor hoelang weet ik natuurlijk niet)...
echter, wat brengt dat allemaal wel niet met zich mee zou ik dat willen doen...
brengt het meer schade toe dan het oplevert?

U vraagt of u alimentatie betaalt voor uw ex-partner of voor uw minderjarig kind. Om dat te kunnen beoordelen ontvang ik graag van u een kopie van de beslissing van de Rechtbank en van het convenant was toen is gemaakt.

Hert is mogelijk als de financiƫle situatie van u of van uw ex-partner is gewijzigd om wijziging van het alimentatiebedrag te vragen aan de Rechtbank. Ook kunt u dat gezamenlijk overeenkomen. Als u dat doet dan adviseer ik u om een en ander goed schriftelijk vast te leggen en gezamenlijk ook te ondertekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag