Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Toen onze dochter 10 jaar was zijn we gescheiden.
Dochter heeft hoofdverblijf bij mij, de moeder. We hebben een omgangsregeling vastgelegd bij de rechtbank. Vanaf het begin heeft vader dat gefrustreerd door aan haar te trekken en te zeggen dat ze elj weekend mocht komen. In ouderschapsplan staat om het weekend. Hier door wordt ze tegen mij opgezet.
Ook toen ze naar het voortgezet onderwijs zou gaan heeft hij er niks mee gedaan, alleen maar gezegd dat ze ook bij hem in zijn woonplaats naar school kon. Hier door mijn dochter weer uit balans gebracht. Uiteindelijk hebben mijn dochter en ik een school in de buurt gevonden, maar haar vader wou niet tekenen. Hij reageerde ook niet op brieven en mails van school. Ik heb haar toen zelfstandig in kunnen schrijven. Ze zit in het derde jaar nu en heeft het prima naar haar zin. Ze kan er op de fiets naartoe, binnen 10 minuten is ze er. Echter sinds december vorig jaar heeft haar vader besloten dat ze bij hem kan wonen en moet dan anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Dit is zonder mijn toestemming gebeurt. Ze verblijft daar nog steeds en wordt tegen mij opgezet. Hij is ook gestopt met alimentatie betalen.
Oo school is hij nog nooit geweest. Zelfs niet bij 10 minuten gesprekken. Hij haalt haar alleen maar weg bij mij om mij te kwetsen. Hij wil nl geen alimentatie meer betalen.
Schoolgeld en kleding, sportschool, en alle kosten betaal ik nog steeds. Van zijn kant komt er niks. Wat kan ik doen? Ik maak me zorgen om mijn dochter. Volgend jaar zit ze in het examen jaar en ben ik bang dat ze te weinig tijd krijgt om te studeren en ook nog sociale contacten te onderhouden. Toen ze bij mij woonde sprak ze regelmatig af met vriendinnen na schooltijd. Nu niet meer omdat ze anders te laat bij haar vader zou zijn. Wat kan ik doen? Ik wil graag dat ze weer bij mij komt....zoals ook is vastgelegd bij de rechtbank.

Deze situatie is niet prettig voor u en waarschijnlijk ook niet voor uw dochter. Wat vindt zij er van? Heeft u nog contact met uw dochter?

In principe kunt u uitvoering vorderen van de beslissing van de Rechtbank.

Uw ex kan niet in strijd met de beslissing van de rechter en tegen uw wens uw dochter structureel bij hem laten wonen. Ook van belang is wat uw dochter wil. Wat is de leeftijd van uw dochter?

Ik adviseer u om in ieder geval - voorlopig - te stoppen met het bijdragen aan de kosten van kleding en overige kosten. Wie ontvangt de kinderbijslag?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn dochter is nu 15 jaar. Ze komt nog wel langs bij mij maar sporadisch. Als ze bij mij is appt haar vader haar of hij belt haar en dan moet ze weer terug om één of andere vage reden. Ik zie dat ze er zelf ook van baalt maar durft er niks tegen in te brengen. Omdat ze nog op mijn adres staat ingeschreven ontvangen ik kinderbijslag.
Ik zou haar graag weer bij me hebben zoals is vastgelegd, maar ik weet niet hoe mijn dochter daar op zou reageren...Ze is zo gehersenspoeld...Ze ziet niet dat vader haar gebruikt. Vader heeft een kind met zijn vrouw en mijn dochter moet nu geregeld oppassen...of hem van opvang ophalen na school. Ze mist zo de sociale contacten die ze vóór die tijd had. Ze houden weinig vrije tijd over. Ze heeft nu vakantie en zou kunnen blijven slapen bij mij, maar ze durfde haar vader dat niet eens te vragen. Toch zegt ze dat ze het naar haar zin heeft daar....maar ik hoor ook wat anders als ze praat...lijkt wel of ze bang is voor haar vader. Ze doet alles om hem te pleasen....


Ik adviseer u om met uw dochter te praten en zo nodig maatschappelijk werk en/of de raad van kinderbescherming in te schakelen. Zodat zij met uw dochter praten omtrent aan wensen met betrekking tot de omgang en het wonen bij u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag