Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bijna 3 jaar geleden heb ik tijdens mijn werk een kopstoot gekregen en werd er een zware hersenschudding geconstateerd. Naar mate de weken en maanden verstreken verergerd en mijn klachten. Na 7 maanden werd ik eindelijk opgeroepen bij de bedrijfsarts en werden er onderzoeken aangevraagd. Ik ben door mri's gehaald, meerdere EEG 's, een revalidatietraject die mislukte, neurologen, neuropsychologen enz enz en daar kwam niets uit. Ik ben nu doorgestuurd naar een medisch psycholoog. De verzekering van mijn werk zegt nu er is geen aantoonbaar letsel dus wij willen het dossier sluiten. Welke rechten heb ik nu en wat moet ik hiermee.

Er dient inderdaad enige "schade" te zijn wilt u een claim indienen bij de verzekeraar. Er zal door u moeten worden aangetoond dat er daadwerkelijk sprake is van schade los van het feit dat u veel pijn, ongemak etc hebt ervaren. Deze immateriƫle schade kan wel worden geclaimd als er schade is en de aansprakelijkheid is erkend. Ik raad u aan een contra expertise te laten verrichten waarbij u het een en ander beter kunt aantonen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat u drie jaar geleden een bedrijfsongeval overkomen is. Hierbij liep u een zware hersenschudding op. U stelt dat de verzekeraar van uw werkgever van plan is om uw dossier te sluiten. Er is volgens de verzekeraar van uw werkgever geen sprake van aantoonbaar letsel. U vraagt welke rechten u hebt.

Wat niet duidelijk uit uw verhaal naar voren komt is op basis waarvan de verzekeraar een dossier heeft geopend. Gaat het hier om een door uw werkgever afgesloten ongevallenverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering? Gemakshalve ga ik ervan uit dat in uw geval een schaderegeling tot stand is gekomen na erkenning van aansprakelijkheid door een aansprakelijkheidsverzekeraar. Ik vermoed dat de verzekeraar uw medische informatie heeft laten beoordelen door een medisch adviseur. Indien hiervan sprake is dan adviseer ik u om een in letselschade gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Op die manier kunt u zich goed laten informeren en het standpunt van de verzekeraar laten toetsen door iemand die enkel uw belangen behartigt. De advocaat kan in beginsel kosteloos werkzaamheden voor u verrichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag