Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben werkzaam als dokterassistente en Ik ben een paar weken geleden door de politie meegenomen en verhoord. De reden daarvoor was 'verdenking op valsheid in geschrifte' en het had met de Opiumwet te maken.
De pro deo advocaat die mij die dag was toegewezen heeft gisteren nog het volgende tegen mij gezegd:
Strikt genomen ziet de verdenking op de Opiumwet en valsheid in geschrifte. Maar de omschreven "verboden middelen" daar ziet de verdenking an sich niet op, die ziet op het niet toegestaan verstrekken van medicatie middels valsheid in geschrifte. Er is nog geen tegenbericht gekomen, dat dat zou betekenen dat ik nog steeds een verdachte ben.

Nu is mijn volgende vraag: ik ga vanaf 3 juni a.s. naar Amerika op vakantie voor 2,5 week. Mag ik naar het buitenland op vakantie gaan en mag ik ivm de bovenstaande situatie Amerika wel inkomen? Mij is niet gezegd dat ik niet naar het buitenland zou mogen gaan. Mijn Esta die ik in december 2017 al had aangevraagd is goed gekeurd, maar ik weet niet of ik dit moet aangeven.
Op internet staat het volgende:

Misdrijven die gelden als moreel schandelijke daad. Dergelijke overtredingen hebben over het algemeen betrekking op gedrag dat inherent verachtelijk, walgelijk of verderfelijk is en in strijd met de aanvaarde regels van moraliteit en de gebruikelijke verplichtingen ten aanzien van personen of de gemeenschap. Met betrekking tot de uitvoering van de Immigration and Nationality Act zijn er factoren, zoals de leeftijd van de overtreder of wanneer het feit gepleegd werd, die invloed kunnen hebben op de beoordeling of een overtreding die als een misdaad of als een moreel schandelijke daad wordt opgevat.

HELP A.U.B

Als u niet anders is aangezegd door politie of justitie staat het u vrij om naar het buitenland te reizen.
Vwb de VS: U heeft de questionnaire ingevuld en een visum gekregen. Daarmee kunt u vrijwel zeker de VS in reizen, want er zal, ook nav het verhoor, geen specifieke signalering op uw naam staan. Als er een verdenking terzake zeer ernstige en grote feiten tegen u is, zou een zeer grondig onderzoek van immigratie-autoriteiten dat kunnen uitwijzen en zou uw reis belemmerd kunnen worden. Mij lijkt de kans klein dat dat gebeurt, alleen al omdat er geen aanleiding lijkt voor onderzoek door de immigratiedienst naar u.
U kunt het verhoor alsnog melden bij het consulaat, maar dan is de kans wel weer aanwezig dat het visum alsnog geweigerd wordt.

Dus: Als u enige spanning aankunt, gewoon op reis gaan en zien hoe het loopt. Garanties vragen betekent vrijwel zeker dat uw visum alsnog geweigerd wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag