Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik woon met mijn 2 volwassen kinderen in een huurhuis. Het liefst wil ik binnenkort gaan samenwonen in het koophuis van mijn vriend. 1 van mijn kinderen wil niet mee verhuizen maar in het huurhuis blijven wonen. Zij heeft een inkomen en is 24 jaar. Is het mogelijk dat zij in de huurwoning blijft wonen. Zij staat inmiddels 6 jaar ingeschreven bij de woningbouw vereniging. Het betreft een sociale huurwoning.

Graag hoor ik of er mogelijkheden zijn.

Dank u wel.

Als huurders duurzaam samenwonen – dat wil zeggen: als zij beiden hun hoofdverblijf in de woning hebben – kan op naam van beide personen met de verhuurder een huurovereenkomst worden gesloten. Dit wordt medehuur genoemd.

Indien sprake is van huurders die tot elkaar in gezinsverband staan, geldt als uitgangspunt dat niet is voldaan aan het vereiste ‘duurzame gemeenschappelijke huishouding’ zoals dat bij een huwelijk of bij niet gehuwde partners wel het geval is. Het inwonen van kinderen bij hun ouders is nu eenmaal gebruikelijk maar niet op één lijn te stellen met een huwelijk. Hierdoor slaagt een beroep op medehuur in gezinsverband vrijwel nooit. Zou dit namelijk wel mogelijk zijn, dan kunnen huurwoningen van generatie op generatie overgaan doordat de kinderen van de huurder zich melden als medehuurder.

Zodoende ben ik bang dat het niet zal lukken, tenzij, er sprake is van een handicap of dergelijks waardoor er een duurzame samenleving aanwezig is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag