Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo ik ben er achter gekomen toen ik 18 jaar was, dat mijn eigen vader de bankrekening die voor mij geopend is heeft leeggehaald en opgeheven (na de scheiding van mijn ouder toen ik 1,5 jaar was heeft mijn vader een rekening voor het geld wat ik kreeg (verjaardagen, giften opa en oma en kerstcadeaus etc) geopend omdat hij niet wilde dat ik het geld mee naar mijn moeders huis nam)
Hij ontkent dat ik een rekening had maar ik ben bij de bank geweest en die bevestigen dat ik die wel had. Toen ik hem dit zei,zei hij dat er maar 121 euro op stond.
Terwijl ik zeker weet dat het meer is want na elke verjaardag en soms ook om mijn spaarpot te legen ben ik samen met hem naar de bank geweest om dit te storten ( ik weet dit nog goed omdat ik het leuk vond om geld in de muur te stoppen en het dan op "mijn rekening" stond
Kan ik aangifte van verduistering doen tegen mijn vader?

Zonder alle feiten te kennen en om wat voor soort rekening het gaat, handelt uw vader onrechtmatig. Als de rekening op uw naam staat en uw vader voor u spaarde, dan kan hij indien u 18 jaar wordt niet over het geld beschikken. Het geld is namelijk van u en mag zelf bepalen wat u ermee doet. U kunt (indien gewenst) aangifte doen tegen uw vader en het geld van hem terugvorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag