Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Het huis van onze buren wordt op dit moment volledig gerenoveerd door een professioneel bouwbedrijf.
Ons (vrijstaand) huis ligt tegen de efscheiding, daarna komt de oprit van de buren en na deze oprit begint hun huis (ook vrijstaan)
Nu heeft het bouwbedrijf vorige week op deze oprit van de buren een garage neergezet (dus tussen de huizen in) welke deels tegen ons huis is aangebouwd en waarbij ze ook de regenpijn van ons huis ongevraagd hebben afgekoppeld.

Er is geen overleg geweest over deze bouw. Wij zijn het niet eens met de gang van zaken en ook niet met het feit dat de garage deels tegen onze woning is aangebouwd.
Wat zou uw advies zijn in deze situatie? Het bouwbedrijf zelf zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en de situatie ook niet te willen veranderen.

Alvast hartelijk dank voor uw advies

De buren mogen niet zomaar ongevraagd tegen uw eigendom aanbouwen, daar heeft men éérst toestemming voor nodig. Desnoods kunt u vorderen om een en ander te verwijderen op kosten van de buren. Treed in overleg en mocht u er niet uit komen dan kunt u een jurist raadplegen.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvullend op het bovenstaande. Mogelijk is geen sprake is van een bouwwerk dat vergunningvrij mag worden gebouwd (zie:https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/checken-of-vergunning-nodig-is-voor-ver-bouwen/vergunningvrij-bouwen-en-verbouwen).

Zoek contact met de gemeente en vraag of een omgevingsvergunning is gegeven voor de bouw van de garage en vraag de gemeente ook om een controle op de bouwactiviteiten uit te voeren.

Mogelijk kunt u nog bezwaar maken tegen een eventueel verleende omgevingsvergunning (bezwaartermijn is 6 weken vanaf datum verlenen vergunning).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag