Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een huis voor bepaalde tijd; één jaar. Het contract is op 1 september ingegaan en loopt door tot 31 augustus.

Voor zover ik weet zijn er drie mogelijke scenario's die plaats kunnen vinden:

1. De verhuurder informeert mij tussen de 1 maand en de 3 maanden voordat het contract afloopt (31 aug) en ik moet de woning verlaten.

2. De verhuurder laat het informeren na en het contract veranderd automatisch naar een contract voor onbepaalde tijd en ik kan er nog zo lang in blijven als ik wil, tenzij de verhuurder wettelijke gronden heeft om mij eruit te kicken.

3. De verhuurder informeert mij dat het contract afloopt en biedt mij een nieuw (bepaald of onbepaald?) contract aan.

Over die eerste twee scenario's is het mij vrij duidelijk wat er kan gebeuren. Het derde punt vind ik echter nog vaag en ik kan er maar zeer weinig actuele data over vinden. Wat gebeurt er wanneer de verhuurder het huidige contract afloopt en mij een nieuw contract aanbied? Kan hij op deze wijze het contract weer met een jaar verlengen of betekent een verlenging automatisch dat het een onbepaalde tijd contract wordt?

Alvast bedankt voor de hulp!!

Als er sprake is van een strikt tijdelijke contract afgesloten op of na 1 juli 2016, die ook afloopt op de einddatum dan vervalt het contract daadwerkelijk. De verhuurder kan wel een nieuw contract aanbieden maar dan wel een voor onbepaalde tijd.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag