Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Gistermiddag is mijn vader benaderd door een malafide verkoper. Hij heeft hem met allerlei sluwe verkopppraatjes om weten te praten om een flink bedrag te betalen voor gereedschap. De man heeft ook een kaatje achtergelaten, de firma die hier op staat wordt op diverse manieren gelinkt aan malafide praktijken. Kunt u hierin iets voor ons betekenen?

Voor het schuldig maken aan malafide praktijken van de firma zal hard bewijs nodig zijn. Zolang deze ontbreekt is er hier weinig tegen te doen. T.a.v. uw vader kan er aangifte gedaan worden van oplichting mits de dader bekend is.

Beoordeel dit antwoord:

Indien uw vader is benaderd buiten een verkoopruimte of of afstand kan hij de overeenkomst ontbinden binnen 14 dagen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reacties. We hebben contact gehad met ConsuWijzer en we hebben zelfs recht op 12 maanden bedenktijd aangezien de verkoper mijn vader niet heeft gewezen op de bedenktijd en het formulier niet heeft overhandigd. Het probleem is alleen: dan moet er wel een instantie / contactpersoon zijn om de bedenktijd aan te melden. En deze persoon is met de noorderzon vertrokken. Hij heeft wel een visitekaartje achtergelaten maar degene die aan de andere kant de telefoon opneemt zegt hier niks mee te maken te hebben. We vertrouwen de reactie van dit bedrijf niet. Het bedrijf op het kaartje wordt namelijk met meerdere oplichtingspraktijken in verband gebracht.


Ja dat klopt wat u zegt. Er staat ook geen kvk nummer?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het kvk nummer staat niet op de website en niet op het visitekaartje, maar is wel te vinden via het kvk handelsregister.


Dan dat bedrijf aanschrijven, en de overeenkomst ontbinden wegens bedenktijd. ( idd maximaal 12 maanden) maar hoe eerder hoe beter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag